La xarxa

Mapa equipaments APiA amb logo

Què és la Xarxa de Museus del Pirineu?

És una xarxa territorial que té la voluntat de recolzar i resoldre les inquietuds dels equipaments del territori, posant l’accent en la diversitat i diferència de necessitats i estratègies de l’Alt Pirineu i Aran.

Com va sorgir la Xarxa?

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, amb el recolzament de l’IDAPA (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran), va participar en el disseny i creació de la Xarxa, liderant el conjunt d’equipaments que tenien la voluntat de tirar endavant el projecte. L’Ecomuseu ha desenvolupat diverses tasques de suport i coordinació, i després de diferents etapes i funcions dintre del territori, al 2019 pren el rol de Museu de Suport Territorial (MST) en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran.

Quins objectius té la xarxa?

Impulsar estratègies de col·laboració i promoció conjuntes que ajudin a posar en valor el patrimoni cultural i els museus de l’Alt Pirineu tot plantejant estratègies de recerca, dinamització, gestió i comercialització.

On són els museus i equipaments que en formen part?

Es tracta d’un conjunt de més de 40 museus i equipaments pirinencs repartits a les comarques de muntanya: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, i Val d’Aran.

Skip to content